Standardi, sertifikati i nagrade

Beskompromisni kvalitet u izboru sirovina; maksimalni tehnološki standardi u proizvodnji i distribuciji proizvoda; ekološki karakter pakovanja i strogi poslovni principi u svakom drugom elementu poslovanja, trajna su opredeljenja kompanije Banini. Potvrda ovih opredeljenja su relevantni sertifikati koje kompanija poseduje i brojna priznanja i nagrade koje smo tokom godina dobijali.

STANDARDI I SERTIFIKATI KVALITETA

Kompanija Banini je setifikovana za standarde ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, BSI OHSAS 18001:2007 i HACCP od juna 2005. godine.

Pored toga, ponosni smo nosioci serfitikata BRC i IFS standarda. BRC i IFS su standardi za kvaliteti i bezbednost hrane objavljeni od strane trgovačkih grupacija, veoma rigorozni i međunarodno priznati.

BRC (British Retail Consortium) standard je postavljen od strane udruženja britanskih lanaca supermarketa i zahteva dokumentovanu potvrdu koja osigurava kvalitet i sigurnost hrane. Među trgovinskim lanacima koji učestvuju u njegovom kreiranju izdvajaju se Asda, Tesco i Sainsbury's.

IFS (International Featured Standard) je standard za kvalitet i bezbednost hrane koji je objavljen od strane sindikata nemačkih lanaca supermarketa, HDE (Hauptverband des Deutschen Einzelhandels). On je usvojen i od strane ekvivalentnog francuskog sindikata FCD (Fédération des entreprises du Commerce et de la Distribution). Među trgovinskim lanacima koji učestvuju u njegovom kreiranju izdvajaju se Aldi, Lidl i Metro.

NAGRADE

2015. Najbrend Banata nagrada „Miša Anastasijević“ - Media Event

2015. Made in Banat, nagrada za brend Banini - dodeljuje Komora u Temišvaru u partnerstvu sa regionalnim privrednim komorama Pančeva, Zrenjanina i Kikinde

2014. Superbrands „Banini slatkiši“ - Supebrands

2013. Najbolje iz Srbije „Noblice“ - u organizaciji Privredne komore Srbije, lista "Privredni pregled" i Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede

2011. Innovation product Tutto Food Milan „Banini kolači“ - Svetski sajam hrane u Milanu

2011. Zlatno priznanje - online projekat „Tweetuj želju“ - Udruženja ekonomskih propagandista Srbije

2009. Noć reklamoždera, TOP 5 reklama iz Srbije „Noblice“ - Noć Reklamoždera i agencija Superstar Worldwide