Proizvodni kapaciteti i program

Banini poseduje proizvodne kapacitete za slani i slatki program, kao i sopstvene tehnološke resurse i tehnologiju za proizvodnju kremastih i voćnih filova za sve svoje slatke proizvode. Proizvodni pogoni su smešteni u Kikindi i raspoređeni u dve fabrike.

Banini 1

Stara fabrika „Banini 1” izgrađena je 1979. godine u sklopu Kikindskog mlina. Danas se na ovoj lokaciji proizvode: slani program pod prepoznatljivom robnom markom Trik i vafli robne marke Njamb. Proizvodno – poslovni kompleks „Banini 1” danas obuhvata proizvodni prostor površine 5.650m2 sa 4 proizvodnih linija, skladišta zauzimaju 3.600m2, a kancelarijske i ostale prostorije 1.400m2.

Banini 2

Nova fabrika „Banini 2” izgrađena je 2010. godine, a sa proizvodnjom je počela 2011. godine. „Banini 2” se prostire na zemljištu površine 12,9 ha, a proizvodni pogon obuhvata hale ukupne površine oko 12.000 m2 sa 6 proizvodnih linija, skladišni prostor od oko 4.600 m2, kancelarijski prostor površine 960 m2 , kao i prateće zgrade manjih površina. Pored ovih pogona, kompanija poseduje 8 silosa za brašno i jedan silos za šećer.

U ovoj, modernoj i tehnološki superiorno opremljenoj fabrici proizvode se mnogobrojni, na tržištu priznati i prepoznati Banini proizvodi - Noblice, Toto, Gustav, Domaćica i mnogi drugi - kao i veoma širok asortiman proizvoda za privatne robne marke najpoznatijih regionalnih prodajnih lanaca.

Ukupni proizvodni kapacitet obe fabrike dostiže više od 30.000 tona slatkih i slanih proizvoda godišnje.

U celokupnoj Banini proizvodnji angažovano je preko 200 zaposlenih čije iskustvo, pregalaštvo, zalaganje i posvećenost predstavljaju osnov naših izuzetnih proizvodnih rezultata. Snažne i direktne veze sa distributivnim kanalima koji rezultiraju našim prodajnim uspesima postižu se zahvaljujući našoj razvijenoj distributivnoj mreži integrisanoj zajedno sa kompanijom Jaffa Crvenka.